Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

FİLM YAPIM ve YÖNETMENLİK ATÖLYESİ

Atölye; 3 ay, günde 2,5 saat, toplam 36 saatlik eğitimden oluşur. Hafta içi ve Hafta sonu grubu vardır. 
İçerik; Kameralar ve kamera kullanımı, kamera hareketleri, kompozisyon, yönetmenlik, sinematografi, çekim teknikleri, ışık, ses, kurgu, senaryo yazmak, çekim senaryosu ve bitirme projesi gibi dersler işlenmekte ve uygulamaları yapılmaktadır. Atölye süresince her öğrencimizin 3 mini film yapması, atölye sonunda ise 5-10 dk.lık bir kısa film çekmesi sertifika almak için zorunludur. Atölyeyi tamamlayan öğrencilerimiz Film Çetesi‘ne katılarak yeni film projelerine başlar. Yönetmenlik kursu fiyatları altta yer alıyor.

EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ / 2024

Hafta Sonu Gündüz: (3 ay) 
20 Nisan C.tesi : 13.00 – 15.30

Ücret: 7.500-TL (3 taksitte ödenebilir)

ÖN KAYIT: Mesaj veya WhatsApp : 0.555.7477557
(Ad – Soyad, e-mail, Atölye adı yazarak ön kayıt yaptırabilirsiniz)

FİLM YAPIM ve YÖNETMENLİK KURSU – DERS PROGRAMI

  1. Kameralar; Kamera ile tanışma, Film, Video, Dijital ve DSLR DSLM, ölçekler, açılar, plan, sahne, sekans, kamera eksen hareketleri, kamera altlıkları ve uygulamalar.
  2. Senaryo; Senaryo nasıl yazılır? Biçim nedir? Karakter yaratma, üç boyutlu karakter analizi, sinopsis, tretman, film öyküsü, senaryo uygulamaları.
  3. Kamera uygulamaları;  Takip, amors, aks, açı x karşı açı, dolly takipleri, çekim senaryosu, storyboard, döküm, reji tasarım (niçin o planda çekeriz), dekupaj, iki kişilik çekimler.
  4. Reji Bilgileri ve uygulama; Kompozisyon, aksiyon, kesmeler, geçişler, kadraj doldurma-boşaltma, aksiyonları bölmek, dekupaj ve uygulamalar.
  5. Kurgu; Çekilen görüntülerin bilgisayara aktarımı, kurgu teorileri, en iyi kurgu nasıl yapılır? Kaba kurgu, ince kurgu, ses kurgusu, efektler, müzik ekleme, yazı yazma. (Adobe Premiere programı kullanılmaktadır.)
  6. Monolog ve Diyalog Çalışması; tek bir kişinin gösterildiği, + iki kişinin oynadığı, karakter ve olay yaratma ve oluşturulan karakter ve olaya uygun reji çalışması, oyuncu çalışması
  7. Işık ve Aydınlatma; Temel aydınlatma, ışık kaynakları, kelvin değerleri, ışık çeşitleri, filtreler, filmlerden aydınlatma örnekleri, ışık uygulaması.
  8. Ses ve seslendirme, ses kaydı; Sesin sinemadaki tarihi, mikrofonlar ve gelişimi, mono, stereo, surround ses, dublaj, senkron, sesli çekim geleneği, ses kaydı uygulaması, ses efektleri, film örnekleri, ses kurgusu ve uygulama.
  9. Proje Tasarımı – Uygulama; Prodüksiyon aşamaları, öyküden – çekime uygulama. oyuncu yönetimi, karakter çalışması, uygulama çekimleri. Film Yapımında, Yapay Zeka uygulamaları. 
  10. Grup projesi çekimi;  Katılımcılar 2 grup olarak yazılacak proje / kısa filmi yönetecek ve kurgulayacaktır.
  11. Bitirme projesi hazırlık; Her katılımcı kendi yazdığı senaryoyu projelendirecektir. Senaryonun görselleştirilmesi, mekan, oyuncu seçimi, provalar, ve çekim senaryosunu hazırlayacaktır.
  12. Bitirme projesi çekimi;  Her katılımcı kendi projesini çekip kurgulayacak ve Gala için gösterime hazır hale getirecektir.
    Atölyedeki tüm çekimler için gerekli ekipman ve ekip desteği bizim tarafımızdan verilmektedir.
    Ekipmanlarımız: Sony a7S2 + Canon 5D Mark 3 + Panasonic Video Kamera + Tripodlar + LED Işık Setleri + Mikrofonlar + 4 adet Kurgu Bilgisayarı + Projektör, slider, dolly, mini crane

EĞİTİM

  • İlgili tüm eğitim materyali tarafımızdan sağlanır. Atölyemizde profesyonel kameralar, ışık setleri, ses ekipmanları, kurgu setleri bulunmaktadır.
  • Atölyemiz 3 ay, 36 saat sürmektedir. Çalışmalar sırasında 5-6 saat süren çekim uygulamaları yapılır.
    Her katılımcı en az 1 kısa film, 1 sosyal reklam veya klip, 1 belgesel çalışması ve teknik çalışma çekimleri yapmaktadır.
  • Tüm Sinematek atölyelerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer. Ayrıca atölyede kurulan arkadaşlıklar gelecek projelerde de size yardımcı olmaktadır.
  • Atölye en az 3, en çok 8 kişilik grupla gerçekleştirilir.
  • Kesin kayıt sırasında peşin ödemede %10 indirim yapılmaktadır.
  • Atölyeyi başarıyla bitiren öğrencilerimize Başarı Serifikası, ders notları, atölyede yapılan çekimlerin görüntüleri verilir.
  • Yaş ve eğitim sınırı yoktur. 
    Atölye Bilgileri

    Atölye 3 ay, toplamda 36 ders saati sürer. Ayrıca ev ödevleri ve çekim gezileri yapılır. Kursun kontenjanı 3-8 kişidir.
    Atölyede; kameralar ve kamera kullanımı, objektifler, filtreler ve ışık kullanımı, çekim teknikleri, ışık, ses, kurgu, reji, senaryo yazmak gibi dersler işlenmekte ve uygulamaları yapılmaktadır. Atölye süresince her öğrencimiz en az 5 film çalışması gerçekleştirir. Atölye süresince 2 grup oluşur ve atölye sonunda her grup 5-10 dk.lık bir kısa film çekmek zorunludur. Sertifika almak için her öğrencinin kendi proje filmini tamamlaması zorunludur.
    Film Yapım ve Yönetmenlik Atölye’sinin amacı, öğrencilerine TV’de, sinemada gördükleri filmlerin nasıl çekildiğini öğrenerek kendi projelerini kendileri yönetmek ve kurgulamayı öğretmektir. Eğitim içeriği ve kapsamıyla alanının en iyilerindendir.  Tüm dersler; teorik ve pratik olarak yapılır. ‘Atölye’ dememizin nedeni de pratik uygulamaların yoğun olması. Ayrıca teorik dersler sırasında konuyla ilgili eğitim filmleri gösterilir.
    Atölyede hepimiz eşitiz. alternatif bir eğitim atmosferi, demokratik bir ortam var. Her şeyi yaparak öğreniyoruz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar geliştiriyoruz.
    Katılımcıların, eğer varsa, kendi kameralarını atölyeye getirmesi, öğrencinin kamerasını tanıması açısından faydalı olmaktadır. Fakat kamerası olmayan ve almak isteyen öğrenciler, tanıtım dersimizdeki “kamera satın alırken nelere dikkat ederiz?” açıklamalarından sonra karar verebilirler.
    Atölyemizi başarıyla bitiren öğrencilerimiz “FİLM ÇETESİ”ne transfer olur!

    Kimler İçin; Sinema dünyasına adım atmak isteyen, filmlerin nasıl yapıldığını merak eden, kısa film, belgesel, tanıtım filmi, klip vs. çekmek isteyen herkese, Sosyal medya fenomenleri ve Youtuberlar için de uygundur.

    Anahtar; Kamera kullanımı, sinematografi, yönetmenlik teorisi ve uygulamaları ve senaryo başlıklarıyla, temel sinematografik konuların tamamı anlatılır. Derslerin % 75 i pratik ağırlıklıdır. Pratikte; tasarım + çekim + kurgu uygulamaları yaptırılır. Eğitimini bitiren öğrencilerimiz, yönelmek istedikleri alanlara göre (Senaryo, Kurgu, Film Analizi gibi) farklı kurslar seçip eğitimlerine devam edebilirler. Öğrencilerimizin devam edecekleri diğer kurslar indirimlidir.

    Sertifika; Atölye sonunda geliştirdiği projeyi filme dönüştüren öğrencilerimize ‘Başarı Sertifikası’ verilir. Öğrencilerimiz atölye tamamlandıktan sonra Film Çetesi ile ortak proje yürütebilir ya da yeni bir çete oluşturabilirler. Atölye bilgileri altta yer alıyor.

    Eğitmenlerimiz

    Eğitim filmlerimizi izlemek için Youtube

    Eski filmlerimizi izlemek için tıklayınız

    Öğrencilerimizle kısa film çekim çalışmasından…
    ÖN KAYIT: Mesaj veya WhatsApp : 0.555.7477557 (Ad – Soyad, Atölye adı yazarak ön kayıt yaptırabilirsiniz)

Film Yapım ve Yönetmenlik Atölyesi
Oyunculuk Atölyesi
Belgesel Sinema
Kurgu Eğitimi Ankara
Senaryo Eğitimleri Ankara 2
Sound Design

İletişim :

TEL :   0 555 747 75 57

E-mail : sinematekdernegi@gmail.com

Adres : Rafet Canıtez Cad. 1. Sigorta Blokları. No:8, Oran Sitesi, Çankaya

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.